17 December, 2012

monolog pagi Isnin pertama

hi. assalamualaikum. tadi lampu biru sekarang dah hijau.
okay, mulakan hari anda dengan senyuman :) by the way, today is Monday. kalau waktu semester 4, Monday is Bloody day for me. no matter day lah. everyday is blood day for me. itu kalau masa semester 4. because I hate it to much. Assalamualaikum, hari ini hari pertama class untuk mulanya semester 6. welcome to campus as a senior meli. mulanya azam baru untuk lebih berjaya dari semester 5. come on meli. ini tahun terakhir untuk jadi seorang pelajar. belajar rajin rajin okay.i hope so lah meli. 
observe the conversation below:

'good morning;'
morning too.
'awak buat apa tu meli;'
meli sedang update blog,
'pagi ni lapar tak?'
gila tak lapar. meli dan lapar dan makanan sangat relevant okay
'yeke? takpelah asalkan meli bahagia.'
yaa, mungkin dengan makanan ni dapat buat meli bahagia.  
'emm, so macam mana ni? meli mesti banyak masalah kan?'
ya ya ya. how you know? haa, somebody.
'heyy, jangan nak menunjuk sangat lah muka tu kalau ada masalah. tapi, meli kan cheers orangnya.'
well. kalau dengan gelak dan fikir benda yang lawak dapat lupakan semua tu. meli akan gelak!
'heyy you meli, what time now! your first class start at 10am right? bila nak siap ni?
okay. i nak siap. bai

point of entry: stop dirty mind, stop prejudice, stop negative. please husnudzon, please positive.
good morning Monday's sunshine  :))

No comments: