30 July, 2012

benci

tatkala perasaan itu datang. hati rasa membuak buak nak muntah. muntahkan tentang sikap kau yang membuatkan tekak ku berasa loya.

apa lagi boleh buat. terpaksa menahan. untuk terus seterusnya.

perasaan benci tu betul betul buat aku tercabar dengan keimanan diri. aku memohon perlindungan dari bersikap hasad dengki pada diri kau. pabila kau berkata kata. bagai kau pegang segala galanya. bagai kau pakar. okay itu mungkin sikap kau sejak azali lagi.

dan kau tetap membanggakan diri dengan apa yang kau ada. bagai kami tiadanya. okay aku faham.
go to hell lah. aku benci.

mood tak menentu memang macam ni. sepatutnya aku kena mulakan supaya tiada terputus hubungan.

kau terasa ke? good!

DAMN! 

23 July, 2012

apabila

cinta melanda. bercinta memang indah. yang sedap pasti parah.
aku dah tahu frasa tu. klise
aku hilang keyakinan diri. bila dunia semakin lama semakin kehadapan. aku mencari hala yang pasti.
maafkan daku. aku dah kata. bila dah terabai diri, maka masa datang dan pergi. apa aku taip ni?

what the hell of your fucking word huh?

ini bukan diari. tapi ini luahan hati abadi aku.
aku barangkali benci kat diri sendiri. aku sendiri benci kat diri ini. apatah lagi mereka yang melihat aku setiap hari.

mood aku berubah. aku rindu dia. aku rindu kenangan aku dengan semua.
aku marah diri sendiri.
aku jumpa dia semalam.


jumpa dia.
at last. dan aku seperti biasa. tak faham dengan apa yang aku maksudkan.
dan aku mencari ruang untuk terus fahami aku yang aku sendiri maksudkan.

gambar ini. menerangkan yang kami mencari masa depan. melihat adakah masih masa depan antara "kau dan aku". oh okay. fine.

aku layan myspace music. JAZZY mode.
maafkan daku..

07 July, 2012

tak mampu..

maafkan mereka (aku). mereka (aku) sedang mencari kenyakinan dalam diri..
sedarkan diri. aku tak mampu..

05 July, 2012

menjadi jadi

4july2012 lalu birthday my mother. 12july nanti tiba giliran aku pulak.
hihi tak sabar nak sambut.

apa kena dengan tajuk menjadi jadi dengan enty ni?
apa kena dengan hidup sejak akhir akhir ni? entah. tadi dalah kena tahan dengan polis traffic (tetiba)
GUA TAKDE LESEN LAGI. comel kan? dah bayar tapi tak amek test lagi. mohon undertable talk boleh tak!
tapi kena tahan dengan polis bukan sebab takde lesen tapi sebab tax motor dah mati. hihi

just pergi kluang bayar yuran and then beli pencuci muka dan pulang kembali ke rumah, lagipun hari ni puasa kan. cuaca sangat best sebab macam bulan puasa je.
ni nak cerita. hidup makin menjadi jadi. sebab duit.

DUIT TAKDA LAH WHOII! saja aku caps lock and then bold. (so dengan harapan boleh mohon ayah gula sorang lah ye?) kerja dan kerja lah lah lah lah.

banyak perancangan masa depan. dan rancangan tersebut perlukan duit dalam kuantiti yang banyak.
homaigodd. mohon dimurahkan rezeki.

AMIN YA RABBAL ALAMIN..
ASSALAMUALAIKUM.

03 July, 2012

SIMPLE.


dalam proses menjadikan blog ini menjadi lebih simple. heades haruslah dibuang. selamat tinggal.


02 July, 2012

untuk kau.

jika kau membaca. baguslah kerana aku sedang tunggu kau.
muncul lah..
mohon..
hati bergelodak. pabila disingkirkan dari manusia yang ku cinta.
aku perlukan kan..
lekas hubungi aku sayang. please.
aku rindu..

01 July, 2012

teman peganti.

Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama
Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka
Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah





Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti
Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna...