17 May, 2012

TANG.


Hari ini..
Aku rasa paling sejarah,
Seperti kebiasaan, penyelia akan minta  pelatihnya berterus terang bila tiba waktu tamat.
Penyelia yang aku sangat benci tu,
Dia lemah romantica rupanya.
Benar kata mereka.
Air mata wanita mampu melemahkan kaum adam.
Dengar titisan air mata tu.
Aku terselamat.
Tapi sumpah..
Bukan niat aku nak mempergunakan air mata sebagai senjata untuk aku lepaskan diri.

Bila disuruh berterus berterang.
Aku nyatakan yang aku BENCI KEJURUTERAAN, BENCI KIMIA TAPI AKU SAYANG ALAM SEKITAR.

Air mata tabor bergugusan.
Mulut tidak mampu berkata kata lagi.
Dia tanya aku lepas belajar nak jadi apa.
Aku jawab chef.
Dia tanya pandai buat kek ke.
Aku jawab dalam hati tak pandai baru nak try.

Baru aku tahu yang dia sangat cool
Oh rupanya aku sedang malukan diri sendiri.
Aku jatuhkan ego aku sendiri depan dia.

Sumpah weyhh. Aku nangis wey..
Aku nangis wey.
Aku nangis kali kedua.
Kali pertama sebab jari luka kena beaker,
Kali kedua sebab laporan akhir.

See! Dia bagi aku markah okay je.
Tiba tiba aku rasa.
Aku sayang kau lah Tang!
Disebalik kebencian aku kat dia.
Ada kesayangan rupanya.

Ouh geli doe aku tercakap aku sayang kat dia walaupun dalam hati je.
So macam mana ni. nak ke aku tangkap gambar dengan dia besok!
Kahkahkhah.
Bodoh lah hari ni. bodoh tapi comel!
Ah. Sekian!
Sejarah latihan industri!




1 comment:

nashrulsuhada said...

ko sengal seyh..hahaha