11 January, 2012

Kerja Saya hari-hari di KLPOM

Hari-hari kalau aku pergi kerja benda ni la aku buat. pergi kolam kumbahan. amek sample. yang busuk busuk tu. lepastu bawak balik ke lab and experiment. hehe. kadang-kadang seronok jugak buat benda ni. sebab tindak balas kimia yang herlaku terhadap air sisa yang busuk tu sangat menarik!! hehe. sejak memiliki Sony NEX3 ni. rajin aku nak menangkap gambar-gambar yang berkenaan dengan analisis aku. hahahah..

yang penting saety boot dikakiku. baru lah selamat nak turun ke site. nanti kalau tak memang minntak kena marah je dengan pakcik-pakcik workers. huhuh

okay. ni lah hasilnya. haha. baju tuck in. skinny jeans, safety boot dan tak lupa safety helmet. baru lah sesuai walaupon cuma turun nak amek air sample. hahahha. air kat belakang aku tu busuk sangat taww... huhu




setelah berjalan-jalan. ni la gambar yang aku tangkap/ bapak kotor nak mampos longkang-longkang tu. gelimattt~
 
cantik tak anak pokok betik ni? huhu. aku malas nak cakap pape lg. hahahahahahahaha

Ni lah hasil peng-collect-tan aku. hahah. sumber sample dari digester tank outlet(mixed), digester tank1,2 and 3. busukk shiott. hahaha

analisis dijalankan. kalau aku yang snap gambar ni, so maknanya Teoh la yang buat test ni. hahahha

                               The result when adding polymer and flocculant solution 

  Lifebuoy memastikan tangan ku sentiasa bersih selepas menjalankan experment(promote pulak)


sooo.. ini lah hasilnya. haha. discussion ada dalam lab report aku. sebenarnya aku buat jar test ni manually. sebab lab ni takde apparatus untuk buat jar test. haha. semekinnn!

1 comment:

Nur Melyssa said...

buat jar test memang seronok and cool !