31 January, 2012

Hari ini ada kerja. Tapi taknak buat.


Haluuuu! berdasarkan tajuk diatas bahawanya saya Melissa pelajar praktikal di KLPOM sebagai jurutera alam sekitar ternyata malas nak menyiapkan tugasan yang telah diberi oleh supervisor saya. Malahan saya membuat kerja lain. Contohnya akan saya paparkan dibawah ini :)



 oh may god! It's Tempe. Dia sangat comel. Pandai buat muka. Tahu je orang nak shot muka diaa!!

 Okay. Yang ni pulak bunga yang ada kat living room rumah aku. 

 Ni namanya makanan segera. Ataupun Junk Food. Makanan yang buat aku sakit gigi. 

 Budak perempuan ni namanya Nurul Ain Nafisa. Dia cakap muka dia macam NajwaLatif. So dia nak orang panggil dia Ica Latif. HAHA. Tak boleh blah betol lah budak gemok ni.

 Yang ni Yina. Nurkhairina Nurhanraiff. FYI, nama dia ni aku yang bagi tauu. Dia dengan papa dia tu.

 Budak lelaki tengah salam muka sedih tu nama dia Muhammad Faris Zaquan. Muka tak boleh blah betol. haha

Yang ni namanya BB. Dia milik Amirul Daniel ni. Yang kat bawah ni ha.

Dari kanan: Daniel, Hadi Hakim, Qayyum Danish dan Adham Alvin. *tanpa edit

Eh. Ni namanya Wak Amet. Payah betol nak dapat gambar dia ni. So saya lucky sebab dapat shot dia! hihi

 Ni pulak hasil daripada hirisan kulit timun. 

Ni namanya Sarah Adlani. Dia sangat cantik. Muka dia ni tak bermekap pon. Hasil daripada takde kerja. Ni lah. Dah jadi bermekap. Huhu..
Murah tapi berkualiti. *buat masa ni laa. 

 Okay yang ini aku tatau apa tajuk bangunan ni. Taken at KL. Masa datings dengan Sulaiman

Cawan yang telah kosong apabila teh tarik miliknya telah diteguk habis.

---------------------------------------------------------------
Habis da. Editing saya buat masa ni sangat low. Ni je lah yang mampu saya buat. Menggunakan PS CS5. 
Inilah tugas saya sebagai jurutera alam sekitar. Hampir dua kali aku mention benda ni. HAHA. Ternyata saya malas nak buat tugasan yang telah diberikan. Dan inilah yang saya lakukan. Kalau lah supervisor baca blog aku ni. Memang best la kena hentam kat office nanti. Huhuhu.
Sekian, terima kasih :)

30 January, 2012

Tugasan Saya Pada Hari ini

Pagi-pagi lagi muka da masam kat office. Tak tau la kenapa. Memang aku ni tak suka pergi office tu kot. Tak sangka pulak tang tu nak tengok buku log aku. Tanpa segan silu aku memberi buku log tersebut. And dengan tak sengajanya aku lupa yang aku ada kutuk dia. HAHAHAH. Patutla aku tengok dia baca buku log aku senyum-senyuum bagai. Tension je. So aku nak bagitau kerja ni lah aku buat hari ni.....






okay. Sekian terima kasih. Inilah tugasan saya sebagai environment engineer di KLPOM.

29 January, 2012

Twin Sister- Lady Daydream


If you forget it all, I will bring it with me

If you can't find the sea, I will take you there



Green, you still know me by name



Even though I'm losing
Doesn't make me a loser yet
You still know me by name, Green
I'll still be Lady Daydream



She took it all from me
Now I can't find my place
Do you 'member me
Do you know my face?



It could all be a dream, Green

28 January, 2012

terukir di bintang


Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu

Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu

Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
datings. lunch together 



Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu
*credit to my Sulaiman. 


16 January, 2012

Buat Header Blog lahh. HAHA


Lalalalala. Lame aku tak type diary ni. huhuhuh. Almaklomlah busy sikit. Huhuh// actually aku mengantuk sangat ni.kan indah kalau kat office ni desediakan ruang untuk staff berehat. And sediakan katil dan bantal dalam ruang rehat tersebut. Sebab terlalu bosan aku kat office hari ni aku pon bercadang nak tulis pasal cara nak buat header blog yang comel comel macam korang suka tu. Huhu. Aku dapat gambar gambar ini pon dari en. Google. Saje nak share dengan anda sekalian. Uhuh

open you PS. 







Fifth :
 Sixth :


























okay. Finished. HAHA. malas aku nak type sebenarnya. Aku just upload je.mandai mandai la korang tengok sendiri. HAHAH