31 October, 2011

Recycling Campaign



About; Municipal Solid Waste Management. End of Chapter; Observation.
Banner ni baru je siap aku buat tadi. Sempena assignment MSW.  Task ni patutnya kena ada unsur-unsur entrepreneurship. Tapi ni macam hapak je aku tengok. haha. So produk yang lebih kurang ni berkaitan dengan Kempen Menggunapakai Bateri Telefon.. Ni baru yang beginning. Jap lagi aku post yang profesional sikit punya design. Okay. Objektifnya sebab:


  •  Kajian strategi yang berkesan untuk menangani masalah bateri telefon. Untuk memastikan bateri telefon telefon bimbit yang digunakan diuruskan dengan sepatutnya dan bukan semata-mata dibuang ke tapak sampah.
  •  Kejelasan dan kesedaran kepada orang ramai mengenai kepentingan kitar semulakepada orang ramai mengenai bateri telefon.
Korang tau tak?? 


Bateri Telefon mengandungi logam berat seperti kadmium, litium, nikel atau merkuri.Pelupusan sisa ini adalah tidak betul boleh mengakibatkan pencemaran alam sekitar,terutamanya tanah dan air bawah tanah dan menjejaskan kesihatan awam. Kalau tak recycle bende tu. Akibatnya: Kadmium boleh menyebabkan kerosakan pada paru-paru, buah pinggang dan risikosakit kanser. Boleh juga mengganggu sistem saraf dan boleh menyebabkan kanser dalam mantel kanak-kanak. so? Apa tunggu lagi? Bertindaklah dengan bijak :)






No comments: