16 October, 2011

A new worst experience!

Hi! Lately, rajin betol aku ni nak mengupdate blog taw. Macam yang aku post kat entry semalam, 'SANGAP NAK UPDATE BLOG' hahah.. okay. A new worst experience yang aku mention tadi tu sebenarnya nak cerita kan pasal trip kitorang pergi menanam pokok bakau. Anjuran FRIM. Name dia MASKUM. Pagi tu memang malas la nak bangun kan. Gila awl kot. Then, sampai-sampai je da start da, lagi pon tak jauh pon D'Muara Resort, Haji Dorani tu dari PSIS. Pagi tu, datang muka bukan main cun lagi masing-masing. Sekali da masuk lumpur, ha amek kau! Dala dia bagi baju putih. Memang tujuan dia untuk di pakai buang je kot baju tu, tapi aku sayang. Kenangan kan, terpaksa la rendam lame-lame, bia hilang kotoran tu sikit. OK! Tak tahu nak start cerita dari mana ni! Exited sangat!!! hemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm., HA!.. mcam ni. Pagi tu kitorang berkumpul la kan kat resort tu, ramai la budak dari u lain, contohnya UKM, UPM., UITM, PSAS dan lain-lain yang aku tataw. haha. sooo.. then, kitorang pon berjalan la menuju ke paya tu. lumpur laa. Dengan tujuan yang satu iaitu nak TANAM POKOK BAKAU KURAP/. ahah. a bit worst with the name. soo, sekali jejak je dalam lembah tu, da tenggelam. hahah.. Nasib baik la ada tenaga yang banyak. Masa first2 tu memang la best, tak bape nak geli sangat. Da sampai separuh jalan. Bapak arr.. GELIMATT!!! dengan cengkerang yang melekat dekat batang-batang kayu tu. My god! Terpaksa la pegang jugak. habis tu nak berpaut dengan apa lagi kan.. Ya Allah, Setiap kali kaki masuk je kat dalam lumpur tu, kaki aku rasakan geli-geliman nya, yekk!!! Takot je kalau-kalau la ikan belacak tu masuk dalam seluar. hoh! Kuat kan semangat CINTA ALAM SEKITAR tu. sampai jugak. Tertanam la pokok bakau tu yang diberi name oleh aku sendiri iaitu Baby Bakau. haha. sebelom prgi dari situ aku cakap dengan Baby Bakau, 'I LOVE YOU SAYANG. Hidup dengan sihat ye sayang'. HAHAH.. tu je la kisah nya... Balik dari lumpur tu, kitorang pon pergi berkubang lagi. macam korbau dah! haha. tapi seronok jugak mandi lumpur ni kan? Dala aku ni tak bawak set persalinan. haa. amek kau, balik macam tu je la. pakai seluar yang sama lagi.  Redha je laa.. Takpe la kotor pon. yang penting ni la pengalaman aku yang paling best yang aku tak pernah terfikir nak buat! dengan cengkerang2 yang melekat2 tu! geli makkk!!!!!!!!!!!!!!!

hohoh! look !!

selepas