21 July, 2013

pagi ahad.

selamat 21. hampir 6 bulan blog ini sendiri. hampir 6 bulan juga aku ONLY BLOG AUTHORS yang boleh baca blog ni. hampir berbulan bulan tidak berblowalking. alhamdulillah. 12/07/2013 yang lepas genaplah 21 tahun aku menumpang di bumi ini. 

kini, aku bukan lah seorang pelajar diploma kejuruteraan alam sekitar lagi. status pelajar telah bersilih ganti dengan status penganggur. mahu ke ijazah dan seterusnya. mungkin kewangan tidak mengizinkan aku berbuat demikian. pasrah... mencuba nasib dalam bermacam sektor. mungkin tiada rezeki lagi. berniaga kecil kecilan dahulu untuk menampung hidup ini. masa depan aku pun masih samar samar. banyak yang telah dirancang, banyak jugak rancangan tu tidak menjadi. 

okay. hai. 21 ini, aku sedang bahagia. cuma mengharapkan bahagia ini berlanjutan. aku punyai misi dan visi. aku nak kawin. theeeee. aku berangan. fynnjamal kata berangan itu percuma. well. memang berangan itu nikmat. sumpah aku tak tipu. aku berangan untuk menjadi seorang usahawa yang berjaya (okay aku tahu ayat itu klise). sumpah weyh berangan aku tu nak jadi macam Brahims Airline Catering. aku nak pasarkan produk makanan aku ke udara. udara mean here is kinda like Brahims Airline tu aaaaaa. lepas tu dah dapat untung aku nak beli tanah, nak beli bangunan, nak beli ladang, nak beli emas. lepas tu aku nak laburkan semua. lepas tu aku nak beli rumah yang ada swimming pool macam typical malay drama or typical malay novel tu. contohnya macam ni. dia cantik dia kaya dia ada syarikat sendiri dia ada semuanya. aaaa macam tu lah aku nak. masa tu aku dah tak berhutang dengan ptptn dan. lepas tu aku beli Volkswagen golf untuk pergi pasar. range rover untuk balik kampung. ducati untuk pergi office. see, aku punya car demand tak tinggi kan. takde aaa sampai nak lambo bagai. 

well hak korang untuk judge berangan aku ni. 
dan pagi ahad ni. aku sedang bahagiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. 

18 December, 2012

mati dan full stop.

warning: karutan ini adalah hasil karutan minda seorang mellissa langsung tiada diadaptasi dari mana mana setori. enteri ini penipuan semata langsung tiada kaitan dengan yang hidup yang mati yang zombie yang kucing dan yang di alam awan. mohon jangan tiru aksi ini di rumah atas dimana mana anda berada. this is a statement and not a request. 

mellissa mempersembahkan
......................
jeng 
jeng
jengg
WHY SO SERIOUS? 



sambil mencalitkan sesuatu yang dipanggil pemutih  muka di muka, tiba-tiba antagonist berfikir.dikepalanya terngiang ngiang cacian dan hinaan oleh manusia tolol disekelilingnya.  dan fikiran tersebut diprovok oleh anasir murka. 

anasir murka: 'pakai tebal-tebal pun masih tak dapat nak tutup kotor rupa'.
si antagonist: 'mana ada lah, nevermind lah as long as it can cover some defects tu.' tapi muka aku cantik. aku cantik.dan, yang paling significant,  my heart ni beautiful
anasir murka: 'hey tolol macam mana kau tahu yang hati kau tu cantik? orang yang cantik hati (baik) takkan  buat pengakuan macam tu'
si antagonist: no! (shout loudly deeply in her heart) she remain with her theory.
anasir murka: kalau tu yang kau kata, carik pipi kau. ambil pisau, nyalakan sedikit darah.
si antagonist : bodoh! kau bodoh provok aku macam tu kenapa bodoh
anasir murka : 'kalau kau taknak bodoh, elok kau carik pipi kau sekarang' carik lah! cutter dah tersedia di atas meja solek. tak guna kau simpan rupa buruk kau tu lagi. carik bodoh carik! 

si antagonist sedikit sebanyak menuruti kehendak anasir murka. setitis demi setitis darah menitik. lalu ditadah darah itu dengan cawan. si antagonist merasakan darah itu tidak cukup. dengan hentakakan kaki yang kuat dan laju segera di antagonist menuju kedapur untuk mengambil parang siang ikan. dirobek dagunya, dipicit dagunya. sambil si antagonist bermantera 'keluarlah, pergilah,darah hina. keluarlah.'

aku benci rupa aku...
anasir murka mencelah : 'muka kau buruk, bukan kau sorang yang benci. manusia yang pandang kau pasti akan benci jua.
si antagonist mempertahankan : tapi hati aku bersih, aku baik hati. aku mulia. aku membantu rakan rakan buat tugasan. aku baik.
anasir murka : 'kenapa kau tegar berkata sedemikian? lihat rupa kau sekarang'

si antagonist memandang rupanya di cermin usang itu. rupanya hodoh, berdarah. dia marah kepada jelmaan fikiran yang memprovok nya supaya berbuat demikian. fikiran si antagonist mengejar ngejar anasir tersebut, anasir sembunyi, antagonist mencari. tidak jumpa. berlari lari di mainan minda. mengejar mencari. ini sakit! sakit. si antagonist sakit. dia tidak tahan. cutter itu digenggam, dicucuk kelehernya. kenapa? kenapa? si antagonist mental. barangkali dia tertekan dengan pandangan masyarakat yang hina terhadapnya. dia hodohh, dia buruk. dia seorang wanita,  dia prejudis terhadap diri sendiri. 

fikiran si antagonist diserang oleh provokasi anasia murka. antagonist gagal. si antagonist nil, kosong. si antagonist tertunduk dangan permintaan anasir murka. lalu, si antagonist mati. mati dan mati. tiada lagi kelibat wanita hodoh itu diatas bumi. tiada, mati. entah. ya, mungkin. dan dia mati. mati. fullstop. MATI


17 December, 2012

monolog pagi Isnin pertama

hi. assalamualaikum. tadi lampu biru sekarang dah hijau.
okay, mulakan hari anda dengan senyuman :) by the way, today is Monday. kalau waktu semester 4, Monday is Bloody day for me. no matter day lah. everyday is blood day for me. itu kalau masa semester 4. because I hate it to much. Assalamualaikum, hari ini hari pertama class untuk mulanya semester 6. welcome to campus as a senior meli. mulanya azam baru untuk lebih berjaya dari semester 5. come on meli. ini tahun terakhir untuk jadi seorang pelajar. belajar rajin rajin okay.i hope so lah meli. 
observe the conversation below:

'good morning;'
morning too.
'awak buat apa tu meli;'
meli sedang update blog,
'pagi ni lapar tak?'
gila tak lapar. meli dan lapar dan makanan sangat relevant okay
'yeke? takpelah asalkan meli bahagia.'
yaa, mungkin dengan makanan ni dapat buat meli bahagia.  
'emm, so macam mana ni? meli mesti banyak masalah kan?'
ya ya ya. how you know? haa, somebody.
'heyy, jangan nak menunjuk sangat lah muka tu kalau ada masalah. tapi, meli kan cheers orangnya.'
well. kalau dengan gelak dan fikir benda yang lawak dapat lupakan semua tu. meli akan gelak!
'heyy you meli, what time now! your first class start at 10am right? bila nak siap ni?
okay. i nak siap. bai

point of entry: stop dirty mind, stop prejudice, stop negative. please husnudzon, please positive.
good morning Monday's sunshine  :))

16 December, 2012

PMS ke?

hai kawan. seronoknya boleh letak gambar X-large kat blog. oh ya, lately i don't know why, every time every second i always hungry. I probably experiencing PMS. who knows. and now is, I was remembering my memories with boyfriend while we're enjoying our meals. without caring about the growing tummy bulge. we're happy. HAHAHA. i want it now. dengan boyfish, macam macam makanan kami da makan. dan kami memang seorang penggemar makanan. makanan sangat sedap. and it unfair when i'm more grown up than he. T.T


orang tua kata apa? murah rejeki. kan? kepada awak; pesanan saya makan lah banyak banyak. saya tunggu kebuncitan itu. okay.

15 December, 2012

hadirlah dalam magisku..

bongggggg! rindu kemanisan bersama!
got Lipton ice tea what!








 random shots from my sony nex-c3. 
terpaksa kecikkan size gambar kepada 700px.  

LAPAR BEGE BAKAR KLCC. sulaiman sayang, mohon hantar kan pada saya sekarang. hadirlah kau dalam magis ku. hadir lahh kauuuuu. arakadabrahhh !


kbai T.T

12 December, 2012

mampos

penat. tapi hati rindu bergelombang tinggi kepada sang kekasih tak pernah pudar . rindu rindu dan rindu takkan habis. tapi, aku dilancaukan, aku dimamposkan. okay aku mampos. selamat tinggal.

11 December, 2012

pahal dengan entry ni?

aku tak percaya cintaaaaa. aku tak percaya cintaaaa. aku tak percaya CINTA!! hey heyy. namaku tak perlu disebutkan. dari suara pasti kau kenal ku. rupaku tak perlu dibayangkan!! sekian intro yang agak comel. HAHA. well, terrbawak bawak dengan cerita IAD. cerita dah lama tapi baru tengok. well, I paid RM15 and 6% of government tax for IAD at Astro First even dah melambak diupload kat you tube. nampak tak betapa support nya gua kat local film? tengok sampai muntah. HAHA.

nak mulakan cerita, sebenarnya aku baru tengok Breaking Dawn Part 2. well, for me, part 2 lagi best dari part 1. nak tahu kenapa? sebab masa part 1 gua tengok midnight movie. so dengan itu gua tidur lah dalam hall. rugi betol. tapi part 2 ni, gua merajuk dengan S lagi satu tengok siang siang. so dapat lah focus. even tak berapa faham sambungan nya dari part 1. berkenaan dengan cerita 8/12/2012 hari tuu. ala yang extreme ride mountain dew tuuu. haa, yang gua target Chevrolet Colorado tuu. haaaa. actually. gua tak dapat pun. sedihhhhhh. tapi sikit happy tu adalah sebab berpeluang cakap dengan Zahid, dengar suara sendiri dalam radio dan dapat menang RM100. HAHA.

mungkin ni sedikit macam diari lah. tapi, certain people tak suka yang blog dijadikan as a diari. by the way. bukan selalu gua post pasal my routine life kot kat dalam blog ni. saja nak gedik dekat tanah sendiri. for those yang tak suka baca tu sila lah get out. HAHAH. well, pahal gua gedik sangat ni? hari ni mungkin gua rasa sangat bahagia kot. nak tahu ke? tak payah lahh *even takde siapa nak ambil tahu. tapi kan, mcam best pula update macam ni kat blog kan. dapat meluahkan self kegedikan. haha, mana datang ayat tu entah?

post lah entry sikit sebelum tidur. even besok kena bangun awal untuk kursus IWK kat bukit Jalil. ada sikit gambar gedk gua nak share. haha











dan seperti biasa. gua sangapkan Kenny Rogers. saya nak makan ayam panggang dan pasta (commercial break Kenny Rogers Roaster) ayam panggang kurang lemak dengan rasa yang hebat, di Kenny Rogers Roasters marilah kunjungii.) HAHAHA. ACTUALLY, gua rindukan Sulaiman. dah 18 tahun tak jumpa rasanya. silakan muntah. wait, pahal gua happy sangat je ni? kbai. *.*



10 December, 2012

random pictures #5


I really do not understand about this. Can anyone explain to me? Upload gambar pun kena limit ke?